Покретне вести (2)

U toku je prijava za upis dece u PU "Srećno dete" Novi Kneževac. Prijava traje od 09.05.2022. do 23.05.2022. Očekujemo vas!

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Услуга "еВртић"

 PLAKAT USPRAVNIE VRTIC A3 MADJARSKI

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу на националном Порталу еУправа пружа могућност свим градовима и општинама да својим грађанима омогуће подношење електронских Пријава детета у Предшколску Установу електронским путем (услуга позната као "е-вртић").


Поштовани грађани,

У Новом Кнежевцу, у периоду од 09.05.2022. до 23.05.2022. биће омогућена електронска пријава за упис деце у П.У. "Срећно дете" Нови Кнежевац за школску 2022/2023. годину. Грађани Новог Кнежевца на потпуно бесплатан начин електронским путем могу да пријаве децу за упис у предшколску установу.

Услуга еВртић предстсавља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа (https://euprava.gov.rs/).

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених и уверење о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају.

Контакт особа:

Јасмина Савин 069/581-69-55

 

Tisztelt szülők!

Törökkanizsán 2022.05.09-től  - 2022.05.23-ig lehetőség nyílik arra, hogy azok a szülők akik a következő iskolaévtől 2022/2023 óvodába szeretnék íratni a gyermeküket, megtehetik azt elektronikus úton, teljesen költségmentesen.

Az "е-вртић" lehetőséget ad arra , hogy az összes olyan dokumentumot ami a beíratkozáshoz szükséges a szülő elvégezheti online módon.

Az elektronikus kérvény egyszerű módon igényelhető, az anyakönyvi kivonat és munkaügyi bizonylat automatikusan hozzácsatolódik.

 

További információt a  https://euprava.gov.rs/ portálon érhet el.

Kontakt személy:

Leona Popov 060/71-21-988

Поводом СВЕТСКОГ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, другари из наше установе су са својим васпитачицама поставили еко табле по нашем  Новом Кнежевцу. Табле су постављене на тргу, испред Музичке школе, Основне школе, зграде Општине, испред вртића, у парку, код Тисе... Овом акцијом желимо да подсетимо грађане на то како се треба опходити према природи и животној средини. Уживали смо и надамо се да ће ове наше еко табле бити подсетник свима како се треба понашати у природи :-)

Фотографије можете погледати овде.

Поводом 07.04.2022. Светског дана здравља, угостили смо агронома из ЛогинЕко фирме. ЛогинЕко је фирма која се бави изналажењем модела одрживе органске пољопривредне производње на великим површинама са циљем да осигура добробит наше животне средине и људи.

Агроном Бојан је са великим стрпљењем едуковао децу из наше установе о значају органске хране и здраве исхране. Дечица су јако била заинтересована и пуна питања за нашег госта, који је веома стрпљиво саслушао сва њихова питања и темељно одговорио на свако од њих. Задовољство је било обострано, наша дечица су научила нешто ново, корисно, а Бојану смо улепшали кишни дан :-) На крају едукације заједно са Бојаном смо посадили зачинско биље које ћемо неговати, гледати како расте, а касније га користити у исхрани. Надамо се поновној сарадњи са Бојаном и тимом ЛогинЕко. 

Фотографије можете погледати овде.

Дечица из наше установе су 22.03.2022. обележили СВЕТСКИ ДАН ВОДЕ. Другари из групе Чаролија су са васпитачицама одшетали до наше реке Тисе, посматрали је како се понаша у пролећу, ко све живи у њој, каква је обала, како можемо Тису чувати да остане и даље тако лепа и чиста :-) Другари из групе Napocska су са васпитачицом такође отишли до Тисе, разговарали на тему очувања вода, затим су у својој радној соби урадили активност на ту тему.

Фотографије можете погледати овде.

Поводом СВЕТСКОГ ДАНА ШУМА који се обележава 21.марта малишани из наше установе су са својим васпитачицама обележили овај дан.

Другари из васпитне групе "Рибице" су са својим васпитачицама посадили два дрвета у дворишту нашег вртића, а испред су садили цвеће, док су малишани васпитне групе "Маслачак" сликали на ову тему и радили активности које су посветили шумама.

Фотографије можете погледати овде. 

21.03.2022. поводом СВЕТСКОГ ДАНА ОСОБА СА ДАУНОВИМ СИНДРОМОМ дечица са васпитачицама су обележили овај дан.

Дечица васпитне групе "Маслачак" су овај дан обележили тако што су имали различите чарапице и причали о томе, а у васпитној групи "Чаробњаци" дечица су са васпитачицама причала о различитости међу децом и радили активности на ту тему. 

Фотографије можете погледати овде.

Prema ekološkom kalendaru 12. mart je predviđen za sadnju cveća. Dan je nazvan "Posadi cvet! dan".

Mališani vaspitne grupe "Voćkice" su sa svojim vaspitačicama Zoricom i Eleonorom posadili cveće u dvorištu našeg vrtića i na taj način obeležili "Posadi cvet! dan".

"Voćkice" ovaj mesec posvećuju očuvanju ekologije. U narednom periodu će obeležiti nekoliko bitnih datuma po ekološkom kalendaru.

Fotografije kako su sadili cveće i uživali možete pogledati ovde.