Покретне вести (2)

Срећан и успешан почетак школске године жели колектив П.У. "Срећно дете" Нови Кнежевац

viber slika 2022 11 10 18 49 23 045

Ове године почели смо са новим начином рада у П.У. "Срећно дете" Нови Кнежевац.

Наиме, реч је о новом програму који се зове "Године узлета". 

Средња васпитна група "Чаробњаци" са васпитачицама Душицом Миладинов и Иваном Бањац почела је пројекат под називом "Дрво". Овакав начин рада захтева већу повезаност у раду са децом, родитељима, друштвеном средином, месном заједницом, појединцима, културним установама....

Пројекат је започео причом дечака В.В. који је вративши се из шетње парком имао снажан утисак о дрвећу из парка, његовим бојама и изгледу.

Шетали смо затим са децом парком, уочавали разне врсте дрвећа, њихове боје, посматрали животињице које живе на дврећу... Погледали смо филм о томе шта све можемо правити од дрвета. Једног дана дошла нам је и наставница биологије Л.К. која је говорила о деловима дрвета и још много тога. Направили смо од сувог лишћа хербаријуме које смо поставили на процесне паное. Деца су тих дана сликала дрво темперама те смо и ту изложбу ставили на процесни пано. На крају смо имали радионицу са родитељима из наше групе под називом "Дрво". Био је то завршни део нашег пројекта. Направили смо предивну изложбу која је доказ добре сарадње. 

Фотографије можете погледати овде.