Покретне вести (2)

Почиње пријава за упис у П.У. "Срећно дете" Нови Кнежевац, од 13.05.2024. до 27.05.2024. сваког радног дана од 7ч до 14ч лично у просторијама централног објекта П.У. "Срећно дете" или електронским путем преко портала еУправа, услуга еВртић

Услуга "еВртић" (2)

 PLAKAT USPRAVNI

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу на националном Порталу еУправа пружа могућност свим градовима и општинама да својим грађанима омогуће подношење електронских Пријава детета у Предшколску Установу електронским путем (услуга позната као "е-вртић").


Грађани општине Нови Кнежевац од сада на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у Предшколску Установу.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у Предшколске Установе. Родитељи више неће морати да долазе у Предшколску Установу приликом пријаве детета, већ пријаву могу извршити електронски на Порталу еУправа.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање остале документације није потребно (извод из матичне књиге рођених, уверење о запослењу за оба родитеља/старатеља). јер се аутоматски прибављају.

viber slika 2022 12 14 11 51 58 958Старија група "Чаролија", 14.12.2022. прославила је завршетак пројекта на тему "Драгуљ". У гостима нам је била екипа археолога из Суботице и одржаала кратку презентацију о њиховом занимању. Деца су уживала у ископавању блага, новчића, разних предмета и делова разбијених чинија... Кроз овај пројекат смо научили доста тога...како се који драгуљ зове, које су боје, како до њих људи долазе, који алат користе, шта се од драгуља прави, и где се они продају. Обишли смо златару, правили нацрт мапе са благом и по тој мапи пронашли благо у оближњем парку. Цео пројекат је трајао око месец дана, а археолог Неда ће нас на пролеће позвати на право археолошко налазиште да се и сами уверимо како то изгледа...

Васпитачице Милица Галешев и Маја Станковић

Фотографије можете погледати овде.